Martin-päivitys, eli risuja Kirjavan pukinkonttiin

// December 11th, 2013 // Uncategorized

Kirjavalla on työn alla kaksi Martin-projektia, joiden molempien piti jo ilmestyä mutta jotka ovat viivästyneet: Lohikäärmetanssi ja kovakantinen Miekkamyrsky. Tällä hetkellä uskomme niiden ilmestyvän alkuvuodesta 2014. Tässä tarkempaa tilannekatsausta Lohikäärmetanssista:

Kirja ilmestyy pehmeäkantisena ja jaetaan kahteen osaan, samaan tapaan kuin pehmeäkantinen Miekkamyrsky. Ensimmäisen osan tilanne on tällä hetkellä seuraavanlainen:

 • Teksti: ensimmäisen osan käännös valmis, viimeinen oikoluku käynnissä
 • Kansi: kuvitus valmis, taitto työn alla
 • Kartat: oikeudet hankittu, osa tiedostoista vielä matkalla (kirjaan tulee samat kartat kuin amerikkalaisessa laitoksessa, mutta paikannimet toki käännetään)
 • Liitteet: työn alla

Ei siis puutu enää paljon, mutta kuitenkin sen verran että kirja ei valitettavasti ehdi valmistua ennen joulua, etenkin kun otetaan huomioon painotyöhön menevä aika. Toisen puolikkaan käännös on vielä työn alla mutta lähes valmis. Kun kartat ja suurin osa liitteistä ovat samoja molemmissa osissa, saadaan toinen puolikas kirjasta varmaankin painoon melko pian ensimmäisen osan ilmestymisen jälkeen. Tarkoitus on saada nämä kirjat ulos mahdollisimman pian.

Lopuksi vielä todella syvä anteeksipyyntö kaikille, jotka ovat joutuneet ja joutuvat vieläkin odottamaan Lohikäärmetanssin suomennosta. Voimme taata, että meistäkin olisi ollut hienoa saada kirja ulos ennen joulua, ja se olisi varmasti ollut liiketoiminnallisesti palkitsevaa. Valitettavasti kirja vaatii vielä hieman viimeistelyä ennen kuin se on valmis. Toivotaan, että lopputulos on odottamisen arvoinen.

20 Responses to “Martin-päivitys, eli risuja Kirjavan pukinkonttiin”

 1. Jussi says:

  Kiitos päivityksestä! Meneekö Lohikäärmetanssi kahtia puolivälistä, vai onko ensimmäinen nide selvästi jälkimmäistä pidempi brittipokkareiden tapaan?

 2. Tintti says:

  Heips!
  Aivan mahtavaa, että olette ottaneet palautteesta vaarin ja pistäneet blogin pystyyn. Todella kiva kuulla edes jotakin pientä aina silloin tällöin. Zemppiä sinne ja toivottavasti kirjan ilmestyminen sujuisi nyt mahdollisimman vähin ongelmin. En malta odottaa!

 3. Timppi says:

  Höh, harmittaa ihan vietävästi, että Lohikäärmetanssi ei ilmesty ennen joulua! :/ Odotin sitä niiiiin kovasti…Toivottavasti ilmoittelette tästä eteenpäin vähän aktiivisemmin projektien etenemistä, tiedätte varmasti, että tätäkin kirjaa odottaa aika moni…

 4. Petu says:

  Hieno homma! Ja aina parempi tehdä kerralla kunnolla vaikka sitten vähän kestäisikin :)

  Ja loistavaa, että kovakantisiakin versioita on tulossa. Ehdin jo aikoinaan kovakantista jatkoa kysellä sähköpostin välityksellä, mutta en silloin jostain syystä saanut vastausta. Tuossa kirjahyllyssä orvon näköisenä nököttävät nuo kaksi ensimmäsitä sidottua osaa.

 5. Masse says:

  Wau, onhan tätä odotettu! Malttaa toki vielä odottaa :-)

 6. Jussi says:

  Ei liity Lohikäärmetanssiin, mutta onko teillä arviota siitä, milloin Patrick Rothfussin The Wise Man’s Fearin käännös ilmestyy? Vuonna 2015? Onko kirjalle suomenkielistä työnimeä?

  • Jari says:

   Minäkin odotan Tuulen nimelle jatkoa innokkaasti, ensimmäinen kirja oli niin mahtava, ja sanalla sanoen hyvin suomennettu. Ei vain malttaisi odottaa, kun tietää, että kirja on jo olemassa, vain suomennos puuttuu… Ehkä pitää tehdä kuten Lohikäärmetanssin kanssa, ensin englanniksi, sitten vielä suomeksi päälle.

  • admin says:

   Rothfuss on vuorossa Lohikäärmetanssin jälkeen. Käännöstyötä on aika paljon jäljellä, joten todennäköisesti kirja ilmestyy vasta vuonna 2015.

 7. Taina says:

  Yksi ainoa kysymys; miksi ihmeessä Lohikäärmetanssin suomentamiseen on mennyt näin kauan? Alkuperäinen kuitenkin ilmestyi jo kolme vuotta sitten

  • admin says:

   Monesta syystä, joiden analysoinnista tässä blogissa ei liene erityistä hyötyä. Kirja on pitkä, kääntäjä on ollut pitkiä aikoja sairaslomalla jne. Pahoittelut pitkästä odotuksesta.

 8. drjr says:

  Hei kiitos nettisivujen päivittämisestä.
  Onko L-tanssi tulossa ulos jo tässä kuussa?

  • admin says:

   Ei vielä, mutta ensi kuu voisi hyvinkin olla mahdollinen (ensimmäiselle niteelle). Tekstiä hiotaan vielä (oikolukua ja korjauksia), ja kirjalla menee joitakin viikkoja painossakin sitten kun se sinne asti pääsee. Ilmoitamme tässä blogissa heti kun kirja on painossa!

   • Timppi says:

    Hei! Toivottavasti eka osa todellakin ilmestyisi helmikuussa (VIHDOIN), mutta sitten seuraava kysymys onkin, kuinka kauan joudumme odottamaan kakkososaa?

 9. drjr says:

  Onko kirja tulossa ulos jo ensi kuussa ja jos on niin missä vaiheessa?
  Olen itse lähdössä Itävaltaan kolmeksi kuukaudeksi ensi kuun puolessa niin sen takia utelen.

 10. drjr says:

  Tai edes joku arvio heittää joka tietenkään ei pidä mutta olisi se tietää.

 11. drjr says:

  No nyt on helmikuu missä kirja???

 12. pete says:

  Suosittelen että poimitte noita kysymyksiä ja teette listan etusivulle johon olette vastanneet näihin. tällä tavalla energiaa säästyy kun ei tarvitse samoihin kysymyksiin vastata ja siitä puheen ollen. Missä on miekkamyrsky kovakantinen olen odottanut jo viime kesästä ja, ja ja no harmittaa kevyesti sanottuna kun ei mikään tunnu toimivan ps. älkää poistako kommentteja

Leave a Reply